Hallo Kees !

Welkom bij deze WordPress. Dit is het eerste bericht. Aangepast als start voor het bloggen!

Waarom Oudtisme.nl ?

Als Asperger maak ik me al tijden zorgen over het (wan=)beleid op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg voor buitengewone mensen.
Buitengewone mensen, ik zie je virtuele denkrimpels al over elkaar heen rollen. Al die discussies over de benoeming van Gekken, Gestoorden, Psychiatrische Patienten, Clienten met een beperking, etc.etc. hebben altijd 1 gemeenschappelijk doel, het wegzetten van buitengewone mensen als minderwaardig, hoe eufemistisch verhullend ook, het blijft denigrerend.

Kijken we echter naar de Geniale Goede Geesten die de mensheid naar een hoger intellectueel plan hebben getild waren dat stuk voor stuk buitengewone mensen, die niet mee mochten doen met de groep gewone kinderen, “Je kunt het wel maar doet je best niet” kreeg zelfs Einstein op school te horen. Wie is er dan beperkt of gestoord vraag je je dan toch af?

En dan zie je Kees een film over een mede Oudtist, die langzaam maar zeker niet alleen ouder en eenzamer word, maar ook het besef krijgt dat het in deze door achmea ontzorgde maatschappij een kennelijk doodlopende weg is, om als Autist ouder te worden in Nederland. En daar wil ik dan tegenwicht aan bieden voor het te laat is !

De Uitzending gemist pahgina met meer info:
http://www.npo.nl/artikelen/documentaire-het-beste-voor-kees

Met deze Site hoop ik begrip te kweken voor de oudere Autist, zoals bijvoorbeeld Kees, die het gevoel krijgt zelf een van de onrendabele producten in deze wegwerpmaatschappij te zijn.

Helpen jullie mee, op welke manier dan ook, om begrip te kweken voor de Ouder wordende Autisten ?

Eén reactie op “Hallo Kees !

  1. Hallo, dit is een reactie.
    Ook al denk je dat jouw opmerking niet veel toevoegt, laat toch weten wat je erover denkt, want het mag wel eens naar een brede maatschappelijke discussie uitgroeien, vind je ook niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *